" />
Uitgelichte uitgaanstips

Uitgelichte uitgaanstips

DE SALLANDSE HEUVELRUG

De Sprengenberg

Onderdeel van de Sallandse Heuvelrug is de Sprengenberg. De Sprengenberg bestaat uit bossen en grote heidevelden. Dit is het enige gebied waar nog korhoenders voorkomen. In een deel van de Sprengenberg grazen Schotse Hooglanders. De Sprengenberg is eigendom van Natuurmonumenten. Ook vindt u hier de Palthe toren. Dit landhuis is particulier bezit en dus helaas niet te bezichtigen, maar het gebied rondom Palthe is zeker de moeite waard. De Sprengenberg vindt u ten zuidoosten van Haarle.

Fiets_01_25937_770x260px_jpg_40036

De Holterberg met Dagcamping

Het gebied bestaat uit grote boscomplexen met een aantal heidevelden. Aan de Holterbergweg, in de omgeving beter bekend als “De Toeristenweg”, vindt u de dagcamping. Vanaf de dagcamping beginnen diverse gemarkeerde wandelroutes. De oranje route leidt u naar het uitzichtpunt van de Holterberg, deze ligt op 60 meter hoogte. Bij helder weer kunt u in het westen Deventer zien liggen (20 km). Bij de dagcamping kunt u uw auto parkeren en er is een groot speelveld voor de kinderen.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met speelbosroute

Bij het Buitencentrum van Staats Bosbeheer, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs je hutten mag bouwen en waar je een dassenburcht binnen kan. Het speelbospad maakt natuur pas écht leuk voor kids. Het wandelpad aan de voet van de Sallandse Heuvelrug is speciaal voor kinderen aangelegd. Wandelen staat hier dus niet voorop, laat dát maar aan vaders en moeders over. In het speelbos draait het om… spelen natuurlijk! Het buitencentrum is helemaal vernieuwd en zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Kartplaza Actionworld. Indoor karten. Bowlen. Archery. Klimpark. Escaperoom en meer, Energieweg 2 te Nijverdal

Vele in- en outdoor activiteiten voor het hele gezin. Kijk op de website de mogelijkheden.

avonturenpark

Avonturenpark Hellendoorn, Luttenbergerweg 22 te Hellendoorn (ca. 2,5 km)

Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen op je te wachten. Beleef samen spetterende waterpret in de twee wildwaterbanen of zet de wereld op z’n kop in één van de drie achtbanen! Avonturenpark Hellendoorn is compact, overzichtelijk en je hoeft bijna nooit te wachten voor je in de attracties kunt! Kom maar langs als je durft!

Natuurdiorama Holterberg, Holterbergweg 12 te Holten (ca. 12 km)
Het museum op de Holterberg laat u binnen zien wat er gebeurt. Met veel opgezette
dieren en verschillende verzamelingen. Met educatief speelbos, “Het bos van Daantje Das”.

Plopsa Indoor, Reindersdijk 57 te Coevorden (ca. 46 km)
Breng een bezoek aan het nieuwe Plopsa Indoor in Coevorden. Dit Indoor Pretpark heeft vele        attracties die je niet mag missen. Wat dacht je van: de botsauto’s, de woeste zee, de piratenachtbaan en de K3 slingermolen. Ouders kunnen ook bijna in alle attracties, de kinderen worden bij de kassa met schoenen aan gemeten, dit alles i.v.m. de strikte veiligheidseisen die het park hanteert.

Kinderboerderij Dondertman, Meester Bosweg 5 te Holten (ca. 13 km)

Kinderboerderij Dondertman ligt vlakbij Holten en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Er is van alles te zien en te doen voor jong en oud. Zo hebben ze veel verschillende dieren, een groteknuffelwei, een speeltuin en skelterbanen. Een bezoek aan deze kinderboerderij is de moeite waard! Kinderboerderij Dondertman is door de ANWB verkozen tot leukste uitje 2014 van Overijssel!

De Flierefluiter, Speel– en recreatieboerderij, Raarhoeksweg 49 te Raalte (ca. 10 km)

Bij de Flierefluiter is het één groot feest, er is speelplezier voor klein en groot. U vindt hier o.a. een indoor speelhal, luchtkussens, skelters, speeltoren en natuurlijk heel veel boerderij dieren om mee te knuffelen.

Activiteitencentrum de Wilgenweard, Sportlaan 6 te Nijverdal

Kanovaren, escaperoom en meerdere in- en outdooractiviteiten. Daarna ontspannen in een avontuurlijke horecagelegenheid aan de rand van riviertje de Regge

Memory oorlog– en vredesmuseum, Grotestraat 13 te Nijverdal (ca. 5 km)
Het memory oorlog– en vredesmuseum is een indrukwekkende belevenis. Memory wil niet alleen de herinnering tastbaar en levend houden, maar nadrukkelijk ook bijdragen aan de overtuiging: dit nooit meer. Los daarvan is een bezoek aan Memory een plezierige en indrukwekkende belevenis voor mensen van alle leeftijden.

Informatiecentrum Canadese Begraafplaats, Eekhoornweg 10 te Holten (ca. 10 km)

Met het informatiecentrum kan de gedachte aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog levend gehouden worden, nu de verhalen niet meer uit de directe herinnering afkomstig zijn. Elk van de 1400 graven op het ereveld heeft een verhaal. De toegang is gratis.

Bakkerij- en IJsmuseum, Dorpsstraat 49 te Hellendoorn

Het Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte stichting tot museum gerealiseerd.
In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Museum de Laarman, Butzelaarstraat 60 te Luttenberg

We nemen je mee naar de wereld achter ons eten. Waar komen al die lekkere dingen vandaan die je elke dag op je bord krijgt? Zoals brood, vlees, melk, kaas of eieren. Waar ontstaat het, of hoe groeit het? Welke weg legt het af voor het op je bord ligt. Wie en wat zijn daar allemaal bij nodig?

Op een speelse en educatieve manier brengen we in beeld hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Daarmee is het bezoek leerzaam en leuk voor elke generatie.